У Києві скажене кошеня напало на собаку та покусало жінку

Тварина померла через два дні
У Києві скажене кошеня напало на собаку та покусало жінку
Кошеня (фото: Pexels)
5 Січня 2021, 18:27
читать на русском

У Дарницькому районі Києва жінку вкусило безпритульне кошеня, яке хворіло на сказ. Воно також напало на собаку. Про це повідомило головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві.

Зазначається, що 31 грудня 2020 року до відділу по боротьбі зі сказом тварин звернулась мешканка Дарницького району. Вона доставила труп безпритульного кошеня, яке вкусило її напередодні.

Як розповіла потерпіла, протягом двох тижнів вона підгодовувала безпритульну кицьку і її кошеня віком приблизно 5-6 місяців на території своєї дачної ділянки, де також утримується собака. 29 грудня кошеня напало на собаку, при спробі його відігнати, тварина вкусила жінку.

У період з 29 по 31 грудня кошеня знаходилось на території дачної ділянки, погіршення апетиту та проявів невластивої поведінки не відмічалось. Вранці, 31 грудня господиня виявила, що тварина померла. У той же день потерпіла звернулась за отриманням антирабічної допомоги до травмпункту, - йдеться у повідомленні.

У тварини підтвердили сказ, а інформацію передали до Київської міської державної адміністрації.

Читайте також

Довідка. Сказ – гостре інфекційне захворювання, яке може передаватись людині чи тварині через укус та слину. Встановлено, що у тварин слина може бути заразною до появи клінічних ознак. Тобто, можна заразитись від тварини, яка не виглядає хворою, але є носієм сказу. При цьому тварина може поводитись не агресивно, а лагідно облизуувати того, кого любить. Достатньо зараженій слині потрапити на кон'юнктиву ока, у ніс, на губи, на ушкоджену шкіру навіть при незначній подряпині, і цього вже досить, щоб вірус потрапив у кров.

Сказ вражає центральну нервову систему, супроводжується паралічами й завжди закінчується смертю. Перші ознаки хвороби проявляються на місці укусу: рубець припухає, червоніє, на укушених ділянках тіла з’являються свербіж і болі. Далі з’являється температура, зникає апетит, людина відчуває загальну слабкість. Інкубаційний період сказу триває від 10 до 90 днів, в окремих випадках – до року.

У разу укусу чи ослиненні необхідно негайно звертатися по медичну допомогу.

Нагадаємо, що у Житомирської області, у місті Баранівка, скажена білка покусала чоловіка, влада міста ввела карантинні обмеження.

1