У Києві та області запроваджують більш жорсткі відключення світла

Вночі рашисти знову атакували енергетичну інфраструктуру столичного регіону
Головне
У Києві та області запроваджують більш жорсткі відключення світла
Електроенергія, світло фото: pexels
27 Жовтня 2022, 14:15
читать на русском

Російські окупанти завдали нових ударів по енергосистемі України, вона знову отримала пошкодження. У зв'язку з цим "Укренерго" вводить більш тривалі екстрені відключення світла у Києві та області.

Про це повідомляється у Telegram-каналі КМДА.

Росія знову атакувала об'єкти енергетичної інфраструктури. З ладу виведено низку критично важливих об'єктів країни. У результаті в Києві та області виник дефіцит потужності у розмірі 30% споживання, - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що графіки стабілізаційних відключень, складені напередодні, більше не актуальні. Найближчими днями буде застосовано більш жорсткі та тривалі відключення електропостачання.

Нагадаємо, уряд України закликав українців ощадливо ставитися до споживання електроенергії, оскільки через ракетні атаки рашисти знищили третину енергетичної інфраструктури держави.

Вечірній пік споживання значною мірою пов’язаний із споживанням домогосподарств. Якщо ввечері ви зможете використати менше електроенергії, то це суттєво допоможе енергосистемі та зменшить потребу у аварійних відключеннях. Тому постарайтеся якомога менше користуватися електроприладами від 18 до 23 години.

Крім того, за можливості використовуйте якомога менше електроприладів під час ранкового піку - від 8 до 11 години.

Бізнес-клієнтів закликають обмежити використання зовнішнього освітлення фасадів офісів, ресторанів, торгових центрів.

Як правильно знімати показники з лічильника електроенергії можна прочитати за посиланням тут.

Читайте також

1