"Укренерго" взялося за розробку графіків відключень світла

Українці масово скаржаться, що світло зникає без попередження і на невизначений час
Головне
"Укренерго" взялося за розробку графіків відключень світла
Електроенергія, світло фото: pexels
26 Жовтня 2022, 13:20
читать на русском

"Укренерго", оператори систем розподілу (обленерго), місцеві органи влади, Міненерго та Офісом президента розпочали працювати над розробкою графіків примусового обмеження споживання, щоб зробити їх зручними для споживачів.

Про це заявив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький, повідомила пресслужба компанії.

Метою роботи різних гілок влади є створення такого графіку, щоб відключення були рівномірнішими та  більш справедливими.

Наразі в енергосистемі спостерігається дефіцит потужності й Укренерго вимушено вводить графіки аварійних відключень споживачів. На жаль, в деяких регіонах вони розподіляються нерівномірно, тому одні споживачі мають доступ до електроенергії постійно, а деякі потерпають від частих відключень, – зазначив Кудрицький.

За його словами, після останніх ракетних ударів РФ окремі населені пункти досі залишаються без надійного енергопостачання.

Енергосистема зараз як поранений організм, який потребує часу на відновлення. Ми продовжуємо ремонти й впродовж цього часу закликаємо українських громадян заощаджувати енергоресурси. Навіть декілька відсотків економії дуже сильно допомагають збалансувати енергосистему. Ми вдячні всім, хто ощадливо ставиться до енергоспоживання, і закликаємо їх не полишати цю корисну звичку. Адже цей заклик буде актуальним і в наступні місяці, – додав Кудрицький.

Нагадаємо, уряд України закликав українців ощадливо ставитися до споживання електроенергії, оскільки через ракетні атаки рашисти знищили третину енергетичної інфраструктури держави.

Вечірній пік споживання значною мірою пов’язаний із споживанням домогосподарств. Якщо ввечері ви зможете використати менше електроенергії, то це суттєво допоможе енергосистемі та зменшить потребу у аварійних відключеннях. Тому постарайтеся якомога менше користуватися електроприладами від 18 до 23 години.

Крім того, за можливості використовуйте якомога менше електроприладів під час ранкового піку - від 8 до 11 години.

Як правильно знімати показники з лічильника електроенергії можна прочитати за посиланням тут.

Читайте також