У Києві відкрилися ялинкові базари: скільки коштує пухнаста красуня

Дешевше за ялинки та штучні дерева тільки сосни
У Києві відкрилися ялинкові базари: скільки коштує пухнаста красуня
Новорічна ялинка. Фото: Pexels
16 Грудня 2022, 14:15
читать на русском

У Києві відкрились новорічні ярмарки. Мешканці столиці вже можуть придбати ялинки, сосни та штучні дерева, однак ціни на них зашкалюють.

Як повідомляють київські Telegram-канали, ціни на ялинки можуть здивувати. Найдорожчими виявилися штучні дерева.

Так, ялинки коштують від 800 гривень. Великі та пишні дерева можуть коштувати навіть 3 тисячі 500 гривень. Трохи дешевше сосни - ціни на них стартують від 500 гривень, найдорожчі коштують 2 тисячі. А ось штучні дерева злетіли у ціні. Вони коштують від 2 до 25 тисяч гривень.

У Департаменті промисловості та розвитку підприємництва КМДА два дні тому повідомляли, що цьогоріч ялинки привезуть з лісових господарств Волинської, Івано-Франківської, Хмельницької та Чернігівської областей. Також там називали орієнтовні ціни.

"Сосна (походження Україна) - від 150 грн за погонний метр. Ялинка (походження Україна) - від 200 грн за погонний метр", - йшлося у повідомленні.

Департамент сформував перелік адрес, де облаштували сезонні ялинкові ярмарки. Перелік адрес, за якими буде здійснюватися продаж хвойних дерев, можна знайти на сайті kyivcity.gov.ua.

Нагадаємо, новорічне містечко "Зимова країна" на ВДНГ у Києві відкриють 10 грудня. Локація працюватиме в умовах критичного енергозаощадження.

Читайте також

1