У Києві викрили агента спецслужб РФ, якого завербували під час відвідування родичів на Донеччині

Агент збирав інформацію про військовослужбовців силових структур України
У Києві викрили агента спецслужб РФ, якого завербували під час відвідування родичів на Донеччині
Агента спецслужб Росії затримали у Києві / Фото: ssu.gov.ua
28 Січня 2022, 12:29
читать на русском

Служба безпеки України викрила агента спецслужб Росії у Києві. Його завербувало так зване "МДБ ДНР", яке контролюється російськими спецслужбами.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Зазначається, що громадянин України потрапив у поле зору представників країни-агресора під час відвідування родичів на тимчасово непідконтрольній українській владі території Донеччини.

За завданням кураторів, агент збирав інформацію про військовослужбовців силових структур України, у тому числі СБУ. Серед іншого, їх цікавили контррозвідувальні заходи із протидії російським спецслужбам, - йдеться у повідомленні.

Завербований українець мав передавати отримані відомості під час особистих зустрічей з кураторами на території ОРДЛО або через технічні канали зв’язку.

Співробітники СБУ затримали ворожого агента у Києві. У межах кримінального провадження, розпочатого слідчими СБУ за ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) та ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії.

Наразі суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, що суд у Чернівцях виніс вирок колишньому співробітнику української спецслужби, який перейшов на бік терористів "ДНР".

Читайте також