Закликали до захоплення влади: СБУ нейтралізувала групу проросійських інтернет-агентів

Кіберфахівці накрили розгалужену мережу ворожих агітаторів
Закликали до захоплення влади: СБУ нейтралізувала групу проросійських інтернет-агентів
31 Липня 2021, 09:03
читать на русском

Кіберфахівці Служби безпеки України нейтралізували групу інтернет-агентів, яких координували з Росії.

Як повідомляє СБУ, зловмисники поширювали у соцмережах заклики до зміни меж держкордону та захоплення влади в Україні.

Інструкції для проведення інформаційно-підривних операцій через інтернет, агітатори отримували від своїх кураторів з РФ.

Під час обшуків за місцями проживання викритої ворожої агентури правоохоронці виявили комп’ютерну техніку та засоби зв’язку із доказами протиправної діяльності.

Зокрема, на Закарпатті викрито посадовця місцевого підрозділу Держслужби з надзвичайних ситуацій на закликах до порушення територіальної цілісності нашої держави. Свої публікації він розміщував у соціальних мережах.

Слідчі органів безпеки повідомили зловмиснику про підозру за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

На Київщині заблоковано протиправну діяльність мешканця Броварів, який використовував соцмережі для пропаганди агресивної війни.

В Одеській області викрито місцевого агента ворожої мережі. Зловмисник агітував за зміни меж державного кордону та захоплення влади в Україні. Свій контент він розповсюджував через інтернет-ресурси, підконтрольні ватажкам незаконних збройних формувань так званих "Л/ДНР".

На Львівщині викрито інтернет-агітатора, який напередодні святкування Дня хрещення Київської Русі-України розповсюджував деструктивний контент. Зміст публікацій порушував рівноправність громадян та міг призвести до дестабілізації суспільно-політичної ситуації в регіоні.

На Вінниччині місцевий житель адміністрував декілька антиукраїнських спільнот в одній із соціальних мереж. Агітатор закликав до насильницької зміни влади та порушення територіальної цілісності України.

Нагадаємо, 26 липня Служба безпеки в Івано-Франківській області ліквідувала потужну ботоферму, яка виконувала завдання замовників з Росії.

Читайте також