У Києві затримали двох вихідців з Азії за підозрою у вбивстві головлікаря санаторію

Убивство медика сталося увечері 20 грудня
У Києві затримали двох вихідців з Азії за підозрою у вбивстві головлікаря санаторію
Таксі (Фото: Pixabay)
27 Грудня 2021, 20:32
читать на русском

Київські поліціянти затримали та повідомили про підозру двом особам, причетним до вчинення умисного вбивства 50-річного мешканця Рівненської області - головного лікаря одного з місцевих санаторіїв, тіло якого з ознаками насильницької смерті знайшли у лісосмузі під Києвом.

Про це повідомили у Київській міській прокуратурі.

Перебуваючи у Києві, потерпілий звернувся на вулиці до одного з підозрюваних, 34-річного громадянин Киргизької Республіки, який працює водієм служби таксі, з проханням відвезти його до готелю.

Водій та його 43-річний приятель - громадянин Узбекистану, який у той час теж перебував у цьому ж автомобілі, погодилися підвезти рівнянина.

У ході поїздки, усвідомлюючи, що у потерпілого можуть знаходитися при собі значні кошти, зловмисники вирішили напасти на нього.

Під час спланованої зупинки один із зловмисників, пересівши на заднє пасажирське сидіння, наніс потерпілому кілька ударів в область голови кулаками та скляною пляшкою, від чого той втратив свідомість.

Нападники відібрали у чоловіка банківські карти, мобільний телефон, сумку та грошові кошти, після чого відвезли у Бучанський район Київщини, де у непритомному стані залишили у лісосмузі зі зв’язаними руками та ногами.

Отримавши інформацію від близьких потерпілого про його зникнення, правоохоронці почали його пошуки. Слідчі встановили, що під час зникнення чоловіка, невідомі особи знімали з його банківської картки грошові кошти, після чого зловмисників вдалося встановити та затримати.

У ході слідства один з підозрюваних повідомив правоохоронцям місце, де вони залишили тіло вбитого чоловіка. Експерти встановлюють причину смерті та механізм заподіяння травм.

Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, на Прикарпатті член ОЗГ хотів убити суддю, який розглядав його справу.

Читайте також

1