У Києві знайшли квартиру, в якій прописано більше тисячі людей

За підрахунками КМДА, у столиці таких квартир є майже сотня
У Києві знайшли квартиру, в якій прописано більше тисячі людей
Паспорт, прописка (фото: Уніан)
25 Травня 2021, 22:00
читать на русском

У Києві чиновники знайшли квартиру по вулиці Максима Берлинського, площею майже 30 кв. м, в якій прописано більше тисячі людей. Ще в одній квартирі по вулиці Кудряшова – 740 людей.

Про це заступник голови КМДА Костянтин Усов розповів на своїй сторінці у Facebook.

Подібних "густонаселених" квартир у Києві більше сотні. Столична влада планує найближчим часом перевірити усі подібні квартири-мурашники, де зареєстровано аномальну кількість людей, - зазначив Усов.

Чиновник розповів, що в столиці таким чином "роблять напівлегальний бізнес".

Його наслідок для держави – збільшення нелегальних мігрантів, узаконення іноземних кримінальних елементів та надання їм права постійного проживання в Україні, а також запис у "кияни" мешканців інших регіонів. Діти цих мешканців займають місця ваших малюків у дитячих садочках та школах. Вони отримують соціальні, медичні та транспортні пільги. Створюють додаткове навантаження на місцевий бюджет. Їхні голоси використовуються для маніпуляцій на виборах, – констатував Усов.

Крім того, такі реєстрації унеможливлюють мобілізацію призовників.

Читайте також

Місцева влада збирається із цим боротися, однак через юридичні нюанси - законодавчих обмежень за кількістю реєстрацій на площу житла – немає, як і норми, яка б зобов’язувала особу там проживати, зробити це вкрай важко.

Вихід – загальне скасування інституту реєстрації (прописки) і прив’язка всіх адміністративних сервісів до фактичного місця проживання, – вважає столичний чиновник. – Поки законодавець це не врегулював, будемо діяти по-іншому. Київська міська державна адміністрація домовилась разом зі Службою безпеки України, Державною міграційною службою та податковими органами організувати спільні точкові "удари" по місцях масової реєстрації.

Під час таких рейдів у КМДА планують перевірити:

  • скільки за такими адресами зареєстровано дітей і чи фактично вони проживають там разом з батьками;
  • чи отримують власники таких квартир допомогу по безробіттю;
  • чи сплачують мешканці цих квартир податки за свою фактичну діяльність, а їхні господарі – за надання своїх послуг, або за надання в оренду майна;
  • чи розраховуються усі ці жителі за комунальні послуги, наприклад, з вивезення сміття;
  • чи проживають фактично за цими адресами іноземні "гості", які мають відповідні посвідки.

До того ж ми розпочинаємо активну роз’яснювальну роботу серед населення - адреси всіх цих квартир вже розвішані в кожному ЦНАПі міста і невдовзі будуть у директорів усіх шкіл та дитсадків Києва, - повідомив Усов.

Більше про прописку читайте у ексклюзивному матеріалі Парламент.UA : Коли в Україні зникне прописка, звідки вона взялася та які країни досі реєструють громадян.