Прописка онлайн та заміна водійських прав: що чекає на українців у "Дії"

МВС запустило відразу дві нові цифрові послуги
Головне
Прописка онлайн та заміна водійських прав: що чекає на українців у "Дії"
комп’ютер Фото: ДПС
17 Травня 2021, 12:49
читать на русском

У Єдиному порталі державних послуг "Дія" МВС запустило функцію заміни посвідчення водія, а також запроваджує у тестовому режимі електронну зміну реєстрації місця проживання.

Як повідомляє Міністерство внутрішніх справ, змінити прописку можна буде онлайн у семи містах України - Києві, Харкові, Вінниці, Луцьку, Рівному, Маріуполі та Кривому Розі.

Для автомобілістів ми запускаємо заміну посвідчення водія через мобільний додаток "Дія". До цього часу такою послугою можна було скористатися через електронний кабінет водія, і майже 40 тисяч українців вже оцінили зручність такої послуги. А незабаром ми запровадимо можливість доставки посвідчень водія прямо вам додому, - розповів заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров під час "Diia Summit" в рамках Всеукраїнського форуму "Україна 30. Цифровізація" у Києві.

Фото: МВС

За його словами, кожен 3-й українець живе не за місцем реєстрації, а близько мільйона — взагалі не мають зареєстрованого місця проживання.

Вже зараз ми запроваджуємо електронну зміну реєстрації місця проживання. З початку ця послуга буде можлива для мешканців міст Київ, Харків, Вінниця, Луцьк, Рівне, Маріуполь та Кривий Ріг. А до кінця року — для всієї України. Для користування такою опцією потрібен лише паспорт у вигляді ID картки. Зареєструватися у власному житлі можна буде без будь-яких додаткових погоджень, а якщо ви не є власником житла — після отримання системою електронного погодження вашої реєстрації від власника житла, - повідомив Гончаров.

Він додав, що всі зміни будуть проведені автоматично протягом доби, не треба ходити зніматися з реєстрації за старою адресою та відвідувати військкомати чи інші установи.

Нагадаємо, 30 березня Верховна Рада прирівняла е-паспорти в додатку "Дія" до паперових. Україна стала першою у світі країною, яка узаконила е-паспорти.

Читайте також наш матеріал: "Коли в Україні зникне прописка, звідки вона взялася та які країни досі реєструють громадян"

Читайте також

1