У Київській області попередили про закриття шкіл: яких закладів це стосується

Такий захід є вимушеним через зростання кількості хворих на COVID-19
Важливо
У Київській області попередили про закриття шкіл: яких закладів це стосується
Школярі (фото: УНІАН)
17 Вересня 2021, 09:33
читать на русском

У Київській області закриють школи, у яких до 20 вересня не буде вакциновано від коронавірусу 80% вчителів.

Про це повідомила пресслужба Київської обласної державної адміністрації.

Цього року наша область має можливість повноцінно функціонувати навіть у поселеннях карантинних нормах. Але є умова - працювати тільки ті школи, де вакциновано 80% працівників. У ліцеї зараз, наприклад, щеплення отримав 61% вчителів, - зазначив голова Київської ОДА Василь Володін.

Він наголосив, якщо до 20 вересня у школах не буде вакциновано 80% працівників, то дистанційно уроки проводиться не будуть. Такий захід є вимушеним через зростання кількості хворих на COVID-19 в регіоні, а також через збільшення рівня госпіталізацій.

Вимога мати 80% вакцинованих у колективі стосується всіх - і соціальної сфери та бізнесу. До того ж щеплення зараз - це єдиний спосіб захиститися від хвороби, - додав Володін.

Нагадаємо, від 20 вересня в Україні посилять карантинні обмеження. У країні вводиться жовтий рівень карантину та почнуть діяти  нові внутрішні СOVID-сертифікати, які можна отримати вже після першого щеплення проти коронавірусу. Так званий жовтий сертифікат допоможе уникнути карантинних обмежень жовтого рівня. Зелений сертифікат отримають ті, хто пройшов повний курс захисту.

Читайте більше у нашому матеріаліЖовта зона карантину: до чого слід готуватися українцям

Читайте також

1