У Київській області затримали банду, яка викрадала людей і палила автівки - відео

До складу злочинної групи входили кияни та іноземці
У Київській області затримали банду, яка викрадала людей і палила автівки - відео
затримання злочинців (фото: Нацполіція)
16 Грудня 2020, 14:29
читать на русском

У Київській області силовики затримали членів транснаціональної банди, яка викрадала людей, палила автівки та грабувала офіси.

Про це повідомили в ГУ Нацполіції Київської області.

Банді наразі інкримінують розбійні напади, викрадення людини, вимагання, крадіжки з підприємств та офісів в особливо великих розмірах, підпал автомобіля та створення злочинної організації.

Злочинці діяли у столиці та на території Київської області. До складу банди входили іноземці та кияни.

У листопаді цього року поліціянти затримали лідера та одного з активних учасників організації, які у селі Софіївська Борщагівка викрали приватного підприємця та вимагали надуманий борг у два мільйони доларів. Нині вони перебувають під вартою.

Пізніше затримали ще п'ятьох членів угруповання - безпосередніх виконавців злочинів.

За місцями проживання зловмисників вилучили зброю та набої до неї, рації, номерні знаки, гроші, балаклави, ножі, різноманітне технічне обладнання та документи, що належать підприємствам, де здійснювались крадіжки.

Також правоохоронці вилучили автівки, на яких пересувались зловмисники під час злочинів.

Крім цього, поліціянти знайшли приміщення, де підозрювані зберігали майно, набуте злочинним шляхом. Цінності вилучені як речові докази.

Читайте також

Члени злочинної організації перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Деякі з них вже були засуджені за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів.

Ще чотирьом іноземцям заочно повідомлено про підозру у скоєнні злочинів і оголошено в розшук.

Поліціянти перевіряють затриманих на причетність до вчинення інших злочинів на території України.

Нагадаємо, Служба безпеки України викрила посадовців Закарпатської митниці на створенні корупційної схеми під час ввезення до нашої країни автомобілів з іноземною реєстрацією. Корупційна схема "працювала" 3 місяці, у ній були задіяні дві зміни митників. Її організували посадові особи митного посту "Солотвино" разом з іншими цивільними особами. До незаконної діяльності митники залучали громадян іноземних держав для легалізації оборудки.

1