У київському метро дозволили перевозити самокати і моноколеса

Крім того, у метро можна буде перевозити велосипеди у чохлах
У київському метро дозволили перевозити самокати і моноколеса
Самокати в метро (Фото: Flicr)
26 Травня 2021, 20:56
читать на русском

У метрополітені обговорили правила перевезення моноколіс та самокатів.

Про це йдеться на сторінці київського метрополітену у Фейсбуці.

Зрештою, у метрополітені вирішили, що моноколеса мають перевозитись, як вони є. Власники мають слідкувати, аби нікого не забруднити та не покалічити при транспортуванні моноколеса.

Самокати рекомендовано складати для перевезення, якщо це передбачено їхньою конструкцією. Ті, які мають габарити понад 120 см за сумою вимірів, додатково оплачуються.

У метрополітені також наголосили, що будь-які речі понад 200 см перевозити заборонено.

За бажанням проходити із самокатом, моноколесом чи іншим багажем можна біля контролера.

Однак важливо повідомити контролера, щоб факт оплати проїзду та багажу був зафіксований. Якщо контролер не бачив факт оплати проїзду, вас попросять оплатити повторно.

Крім того, набрало чинності рішення Київради, що передбачає безплатне перевезення велосипедів. Транспортувати велосипеди передбачено в чохлі.

Ми будемо пропонувати необхідні зміни до Правил для остаточного врегулювання всіх моментів. І готуємо спільну інформаційну кампанію для наших пасажирів, - підсумувала заступник керівника підземки Наталія Макогон.

Нагадаємо. мер Києва Віталій Кличко повідомив про те, що влітку ціна на проїзд в метро зросте, однак на скільки саме, поки що невідомо.

Читайте також

1