Кличко підтвердив подорожчання проїзду в метро у Києві

Ціну не підійматимуть до 25 чи 20 гривень
Важливо
Кличко підтвердив подорожчання проїзду в метро у Києві
Метро, Київ (фото: КМДА)
26 Травня 2021, 16:12
читать на русском

Мер Києва Віталій Кличко розповів, що вартість проїзду у громадському транспорті столиці до 20-25 гривень міська влада не планує підвищувати.

Про це розповів Віталій Кличко (досьє Віталія Кличка) в етері телеканалу "НАШ".

За його словами, профспілки запропонували підвищити тариф за проїзд у транспорті. Тоді звучали суми 25 і 20 грн.

Профспілки прийшли з пропозицією підвищити тарифи і звучали і 25 і 20 гривень за проїзд. Дійсно, у нас проблема є з проїздом і на сьогодні день проїзд в місті Києві найдешевший взагалі по Європі, - сказав мер.

Кличко наголосив, що мери інших міст вже підняли тариф на проїзд. Зокрема у Львові, і в Запоріжжі. У Києві - транспортна галузь дотаційна, майже 3 млрд гривень влада дотує.

Одне можу сказати, що ця тема - підняття тарифу назріла, але можу гарантувати, що до 25 чи 20 гривень, до таких цифр підіймати ні в якому разі ми не плануємо, - зазначив міський голова.

Втім, Кличко не сказав, на скільки може здорожчати проїзд у Києві. Але про підвищення буде відомо уже влітку.

Мер Києва запевнив, що ціну на проїзд не будуть підвищувати без економічного обґрунтування.


Контекст. 13 травня колективи Київського метрополітену та "Київпастранс" звернулися до Київської міської ради з вимогою належного фінансування підприємств. У столичній підземці підрахували, що економічно обґрунтований тариф на 2021 рік становить 21,05 грн.

Своєю чергою у КМДА пояснили, що рішення про підвищення вартості проїзду у громадському транспорті Києва ухвалює Київська адміністрація після проходження відповідних процедур та розрахунків

Читайте також наш матеріал: Ціна на проїзд у столичному метро зросте: у скільки обійдеться поїздка на роботу

Читайте також

1