У Кіровоградській області посилили карантинні обмеження

Обласна комісія ухвалила рішення про тимчасову заборону масових заходів в регіоні
У Кіровоградській області посилили карантинні обмеження
Андрій Назаренко Фото: facebook.com
8 Жовтня 2020, 18:54
читать на русском

Обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області ухвалила рішення про тимчасову заборону масових заходів у регіоні. Про це повідомив голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Андрій Назаренко у Telegram.

Щойно обласна комісія ТЕБ та НС прийняла рішення про тимчасову заборону масових заходів на Кіровоградщині. Питання ініціював я, з огляду на загострення епідемічної ситуації в Україні та можливе загострення в регіоні. Так, ми у "зеленій" зоні і комусь може здатися, що рішення передчасне, але я вважаю, це правильний крок, - зазначив Назаренко.

Читайте також

Він повідомив, що тимчасова заборона набуває чинності з 9 жовтня.

Нагадаємо, 1 жовтня на брифінгу у Рівненській області президент України Володимир Зеленський заявив, що жорсткий карантин в Україні повністю збив першу хвилю пандемії коронавірусу.

За його словами, цього вдалося досягти за рахунок того, що в Європі вона почалася раніше.

Президент зазначив, що не всі розуміють небезпеку COVID-19, але вона висока.

У нас були жорсткі карантинні заходи, які призводили, як і в усьому світі, до труднощів в економіці та в кожній родині, тому що економічна криза в країні - це криза в родині. Але жорсткі карантинні заходи збили повністю першу хвилю. Ми були на душу населення майже найкращими в Європі, - заявив Зеленський (Володимир Зеленський - досьє).

За словами президента, цього досягли завдяки тому, що перша хвиля в Європі почалася раніше і Україна, оцінивши наслідки, змогла підготуватися до неї.