У Китаї собаки матимуть посвідки з відбитком носа

Пілотний проєкт запустили у китайському місті Гуанчжоу
У Китаї собаки матимуть посвідки з відбитком носа
Собака (Фото: pexels)
28 Січня 2021, 00:00
читать на русском

У китайському місті Гуанчжоу запустили пілотний проєкт відстеження загублених домашніх тварин - систему розпізнавання собак за відбитком їх носа.

Про це пишуть видання The Times і China Daily.

Метод базується на тому, що відбиток носа собаки унікальний, як малюнок шкіри на пальцях людини. Очікується, що нова програма також допоможе запобігти шахрайству зі страховкою вихованців.

Щоби скористатися програмою власники собак повинні завантажити спеціальний додаток від корпорації Alibaba і сфотографувати з різних ракурсів ніс тварини. Після цього вихованець отримає цифрове посвідчення особи. Собаку зареєструють в базі даних і надалі поліція або влада зможе її ідентифікувати.

Реєстрація за допомогою відбитка носа безпечніше чипування - знижується ризик травмувати тварину. Для котів такий метод не підходить, бо отримати їх відбиток складніше, - пояснили розробники методу.

Видання також повідомляють, що у Китаї тримають 100 мільйонів домашніх тварин, витрати на них у 2019 році досягли 202 мільярдів юанів (29,5 мільярда доларів).

Читайте також

Нагадаємо, вчені з Університету штату Колорадо в США розробили технологію дресування собак за допомогою штучного інтелекту. Комп'ютерна система дресування, яка  називається Nvidia Jetson Nano складається з програмного забезпечення штучного інтелекту, відеокамери, динаміка для подачі команд. Для заохочення собак у комплекті також передбачений дозатор ласощів.

1