Учені розробили технологію дресування собак за допомогою штучного інтелекту

Собаки зможуть вивчати команди якщо поруч не буде людини
Учені розробили технологію дресування собак за допомогою штучного інтелекту
Собака (Фото: pexels)
26 Січня 2021, 00:00
читать на русском

Вчені з Університету штату Колорадо в США розробили технологію дресування собак за допомогою штучного інтелекту.

Про це пише видання TechXplore.

Комп'ютерна система дресування, яка  називається Nvidia Jetson Nano складається з програмного забезпечення штучного інтелекту, відеокамери, динаміка для подачі команд. Для заохочення собак у комплекті також передбачений дозатор ласощів.

При роботі спочатку система підтверджує, що перед нею саме собака. Потім вимовляє команди "Сидіти!", "Лежати!" тощо. Камера фіксує реакцію тварини. Штучний інтелект порівнює отримане зображення собаки в реальному часі з показниками навчання. Це потрібно, щоб зрозуміти: виконав пес команду чи ні. Якщо виконав - видається порція ласощів. Система працює з точністю 92%.

За словами розробників, винахід потребує доопрацювання, тому поки що не надійшла до продажу.

Читайте також

Нагадаємо,  у Канаді чоловік навчив свою собаку на прізвисько Уорвік приносити йому пиво з холодильника і навіть закривати за собою дверцята.

Старанні тренування Уорвіка зайняли три місяці. Антоніетті дресував його поетапно: спершу пса по команді відправляли на кухню. Потім навчили відкривати дверцята холодильника за допомогою прив'язаної до ручки ганчірки. І, найскладніше, Уорвіку пояснили, що таке пиво і як хапати його пащею так, щоб не прокусити банку.

1