У Китаї з'явиться нова криптовалюта: що відомо

Характеристики нової форми валюти мають представити до середини 2022 року
У Китаї з'явиться нова криптовалюта: що відомо
Криптовалюта (Фото: pexels)
4 Жовтня 2021, 16:47
читать на русском

Гонконг, спеціальний адміністративний район Китаю, анонсував випуск власної національної цифрової валюти до середини наступного року.

Про це повідомило валютне управління Гонконгу, опублікувавши документ на 50 сторінок. У ньому пропонуються різні варіанти того, як можна створити власну цифрову валюту (CBDC).

Зазначається, що у червні 2021 року розпочалася робота над проєктом CBDC. Це відбувається в рамках стратегії "Fintech 2025", спрямованої на модернізацію існуючої економічної системи Гонконгу.

Крім того, характеристики нової форми нацвалюти регулятор спеціального адміністративного району Китаю представить до середини 2022 року. Саме тоді стане відомо про детальний вид цифрової валюти Гонконгу (e-HKD).

Також у відомстві додали, що e-HKD дозволить відстежувати транзакції зі збереженням принципів конфіденційності для користувачів.

Нагадаємо, що Гонконг - спеціальний адміністративний регіон Китаю, місцева влада якого зберігає суверенітет над усіма внутрішніми питаннями, за винятком зовнішньої політики і сфери оборони. Зараз Китай розробляє власну національної цифрову валюту - цифровий юань.

Читайте також наш матеріал: Тенденції крипторинку: що таке стейблкоїни і чи загрожують вони світовій фінансовій стабільності

Читайте також

1