У КМДА розповіли, чи закриватимуть метро у разі введення локдауну через COVID-19

Громадський транспорт планують перевести у спеціальний режим
Важливо
У КМДА розповіли, чи закриватимуть метро у разі введення локдауну через COVID-19
Метрополітен Фото: Парламент.UA
24 Січня 2022, 11:55
читать на русском

Київський метрополітен не планують закривати у разі нового локдауну у місті. Столиця запроваджуватиме спецперепустки на транспорт при посиленні карантинних обмежень через COVID-19.

Про це заявив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник в етері телеканалу "Україна 24".

Я абсолютно переконаний, що ми не будемо закривати метрополітен наглухо, як це було в перший локдаун, ми будемо переводити транспорт в спеціальний режим перевезення, у нас все готово (щодо спецперепусток. - Ред.), - сказав чиновник.

Водночас Поворозник сподівається, що введення обмежень на транспорт вдасться уникнути завдяки високому рівню вакцинації від коронавірусу у Києві. За його словами, наразі у столиці понад 70% киян отримали щеплення від COVID-19.

Нагадаємо, влада Києва днями рекомендувала роботодавцям за можливості перевести працівників на дистанційний режим роботи через стрімке збільшення захворюваності на COVID-19, зокрема, все більше киян підхоплюють коронавірусний штам "омікрон".

За словами заступниці голови Київської міської державної адміністрації Ганни Старостенко, сьогодні у Києві, як і по всій Україні, погіршується ситуація з коронавірусом. І це змушує місто максимально посилити контроль за дотриманням карантинних обмежень.

Читайте також