У КМДА розповіли, коли в Києві можуть ввести локдаун через погіршення COVID-ситуації

Наразі у столиці деякі COVID-показники відповідають "червоній" зоні карантину
Головне
У КМДА розповіли, коли в Києві можуть ввести локдаун через погіршення COVID-ситуації
Коронавірус, карантин, люди у захисних масках Фото: УНІАН
21 Жовтня 2021, 20:00
читать на русском

Київ наближається до переходу в "червону" зону карантину через погіршення ситуації COVID-19. Але у Київській міській державній адміністрації прогнозують, що посилити карантинні обмеження можуть не раніше наступного тижня.

Про це заявив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник у коментарі РБК-Україна.

За його словами, наразі у столиці перевищений показник госпіталізацій пацієнтів з коронавірусом та відповідає "червоній" зоні.

Поворозник наголосив, що це видно зі статистики від Міністерства охорони здоров'я. Також показник завантаженості ліжок з киснем на сьогодні становить 63% з 65%. Для переходу в "червоний" рівень два індикатори мають перевищувати норму три дні поспіль.

Тому, якщо тенденція не зміниться, а показники погіршуватимуться і надалі, то наступного тижня Київ може стати "червоним".

Це точно буде не швидше, ніж у понеділок - вівторок, якщо за показником завантаженості ліжок з киснем ми перетнемо межу в 65%. Найімовірніше, це буде наступного тижня, - зазначив Поворозник.

Нагадаємо, днями мер столиці заявив, що коронавірус став більш агресивним, і що лікарні Києва переповнені. При цьому Парламент.UA з посиланням на власні джерела у КМДА повідомив, що локдаун у столиці можуть ввести вже 28 жовтня.

Про те, яка ситуація в українських лікарнях, читайте в нашому матеріалі: Ампутація кінцівок та неспроможність самостійно дихати: яка ситуація з коронавірусом в Україні

Читайте також

1