Хмельницька область посилює карантин: що заборонять

Регіон опинився на порозі "червоної" зони
Важливо
Хмельницька область посилює карантин: що заборонять
Карантин, українці під час пандемії коронавірусу фото: УНІАН
23 Жовтня 2021, 12:02
читать на русском

З 23 жовтня у Хмельницькій області запровадять додаткові карантинні обмеження у зв’язку із підвищенням захворюваності на COVID-19.

Про це повідомили в Хмельницькій ОДА.

За даними обласних чиновників, в регіоні збільшується кількість хворих, в тому числі й тих, які перебувають в лікарнях.

Перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Тюрін зазначив, що зараз область опинилася на порозі "червоної" зони, тому, щоб не допустити локдауну та зменшити темпи поширення COVID-19 серед мешканців області, влада вирішила посилити карантинні обмеження.

Відтак, з 23 жовтня в області запроваджуються такі додаткові карантинні обмеження. Зокрема, встановлюються норми обмежень "помаранчевої" зони (одна людина на 10 кв. м та при наявності у суб’єктів господарювання та їх працівників негативного ПЛР-тесту, або документа, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 хоча б однією дозою вакцини) для:

  • Продовольчих та непродовольчих ринків;
  • Закладів торгівлі (продовольчі та непродовольчі, кіоски, магазини, супермаркети, гіпермаркети).
  • Закладів сфери послуг (перукарні, салони краси).
  • Закладів розміщення (готелі, хостели).
  • Суб’єктів господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування. Тут діятимуть обмеження помаранчевої зони, але додається умова наповненості закладу на 50 %, з розрахунку не більше 4-х осіб за столиком та дотримання відстані 2-х метрів між столиками.

Проведення всіх масових (розважальних, спортивних, соціальних, рекламних та інших) заходів дозволятиметься за умови наявності в організаторів та відвідувачів негативного ПЛР-тесту, або жовтого сертифіката.

За цими самими правилами працюватимуть спортивні зали, фітнес-центри, басейни, заклади культури, кінотеатри.

Окрім того, комісія рекомендувала органам місцевого самоврядування розглянути питання щодо продовження канікул або проведення дистанційного навчання в закладах освіти з 25 жовтня.

Національна поліція в Хмельницький області спільно з Головним управлінням Держпродспоживслужби в області та органами місцевого самоврядування посилить контроль за виконанням протиепідемічних вимог в громадських місцях.

Нагадаємо, з 15 жовтня карантин червоної зони почав діяти у Херсонській області. З 18 жовтня до червоної зони потрапили Запорізька, Одеська, Донецька та Дніпровська області. А від 23 жовтня посилення карантину чекає на Сумську область.

Читайте також наш матеріал: Ампутація кінцівок та неспроможність самостійно дихати: яка ситуація з коронавірусом в Україні

Читайте також

1