Перша в Україні область житиме за правилами "червоної" зони з 15 жовтня

У Херсонській області посилили карантин
Головне
Перша в Україні область житиме за правилами "червоної" зони з 15 жовтня
Карантин, коронавірус, дівчина у захисній масці (фото: УНІАН)
15 Жовтня 2021, 12:01
читать на русском

Херсонська область від 15 жовтня житиме за новими правилами карантину - регіон офіційно переходить до червоної зони карантинних обмежень.

Рішення про це ухвалено на засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Державна комісія вирішила встановити з 00 години 00 хвилин 15 жовтня 2021 року червоний рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Херсонської області, та застосувати на території Херсонської області обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для червоного рівня епідемічної небезпеки, - зазначено у рішенні.

Що заборонено у "червоній" зоні:

  • робота кафе і ресторанів,
  • ТРЦ, кінотеатрів і театрів,
  • навчальних закладів, крім дитячих садків та початкових класів шкіл,
  • непродовольчих ринків і магазинів,
  • спортзалів, басейнів і фітнес-центрів.

Під забороною у "червоній" зоні і проведення масових заходів.

В умовах жорсткого карантину дозволяється робота банків, АЗС, ветеринарних магазинів, аптек і всіх продовольчих магазинів.

Зауважимо, що у "червоній" зоні дозволяється не дотримуватися обмежень за умови 100% вакцинації. Доказом вакцинації є covid-сертифікат, який можна згенерувати в додатку "Дія". Крім щеплень планується, що сертифікат зможуть отримати і ті, хто перехворів. Також документ зможуть отримати і власники негативних ПЛР-тестів. Але два останні пункти на папері офіційно ще не закріплені.

Щодо шкіл, то офлайн в "червоній" зоні зможуть працювати тільки ті, де у 100% працівників будуть COVID-сертифікати. Винятком є тільки садочки і початкова школа, вони працюватимуть без обмежень.

Нагадаємо, у Міністерстві охорони здоров'я заявили, що п'ять областей України наближаються за COVID-показниками до "червоної" зони карантину. Тому там можуть посилити обмеження.

Читайте наш матеріал: "Червона" зона в Україні: де запровадять та що закриють

Читайте також