У п'яти областях можуть посилити карантин: які обмеження чекають на українців

Один регіон вже потрапив у червоний рівень епідеміологічної небезпеки
Головне
У п'яти областях можуть посилити карантин: які обмеження чекають на українців
Карантин, коронавірус (фото: УНІАН)
14 Жовтня 2021, 13:07
читать на русском

П'ять областей України наближаються за COVID-показниками до "червоної" зони карантину. Тому там можуть посилити обмеження.

Як повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в ефірі ТСН, Херсонська область вже стала "червоною".

Один регіон вже потрапив у червоний рівень епідеміологічної небезпеки. Це Херсонська область. Ще мінімум п'ять на підході, - заявив глава МОЗ.

Які обмеження діють у "червоній" зоні карантину

У "червоній" зоні заборонено працювати закладам громадського харчування (кафе, ресторанам), кінотеатрам, театрам, ринкам, спортзалам та фітнес-центрам. Також забороняється проводити масові заходи, але це обмеження не діє при 100% вакцинації відвідувачів та персоналу.

Крім цього, у "червоні" зоні на дистанційне навчання переведуть усі заклади освіти, де щеплення від коронавірусу не отримали 100% персоналу. Це не стосується лише дитсадків та 1-4 класів.

Нещодавно уряд підтримав постанову, згідно з якою вводять обмеження на користування транспортом міжміського сполучення без документів про повний курс вакцинації, негативного ПЛР-тесту або довідки про одужання від COVID. Такі ж обмеження ввела Укрзалізниця.

Нагадаємо, в Україні очікується пік захворюваності на коронавірус у кінці жовтня - початку листопада. А штам "Дельта" стає все більш небезпечним та агресивним.

Читайте більше у нашому матеріалі про завантаженість медичної системи через нову хвилю коронавірусу: Коронавірус атакує Україну: що відбувається в лікарнях у регіонах

Читайте також

1