У КНУ імені Тараса Шевченка обрали нового ректора

Бугров набрав понад 70% голосів виборців
У КНУ імені Тараса Шевченка обрали нового ректора
Проректор з науково-педагогічної роботи КНУ ім. Шевченка Володимир Бугров. Фото: УНІАН
24 Березня 2021, 20:58
читать на русском

Новим ректором Київського національного університету імені Тараса Шевченка став кандидат філософських наук і професор Володимир Бугров.

Про це повідомили представники студентського парламенту КНУ на офіційному каналі у Telegram.

Володимир Бугров — новий ректор КНУ. Вітаємо з перемогою та сподіваємося на плідну співпрацю зі Студпарламентом на благо студентів, - йдеться у повідомленні.

Згідно з законом, повноваження ректора передаються близько місяця.

Центральна виборча комісія з підготовки та проведення виборів ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка повідомила, що загальна кількість виборців, внесених до списків, становила 4139 осіб, явка виборців – 2616 осіб (63,2%).

Голоси виборців розподілилися так:

  • Володимир Бугров – 1944 голоси (74,31 %);
  • Олександр Рожко – 535 голосів (20,45 %);

Не підтримали жодного кандидата 122 виборці (4,66 %).

Голосування проходило на шести дільницях із дотриманням всіх протиепідеміологічних норм з 9:00 до 15:00.

Читайте також


Контекст. Вибори нового ректора проводять через те, що повноваження нинішнього в. о. ректора Леоніда Губерського, який працював із жовтня 2015 року, закінчилися.

У листопаді 2020 року жоден з десяти кандидатів не набрав необхідну кількість голосів. На той час закон передбачав, що переможцем буде той, хто отримає 50% підтримки у першому чи другому турі. Тому, хоча найбільшу кількість голосів - понад 47% - у другому турі отримав Володимир Бугров, ректором КНУ він не став.

У лютому 2021 року набули чинності зміни до закону "Про вищу освіту", відповідно до яких перемогти стало простіше. Норму про необхідні 50% голосів для другого туру скасували, тому у Бугрова є всі шанси очолити КНУ.

Про нового ректора читайте більше у нашому матеріалі: Впевнено лідирує: що відомо про головного претендента на посаду ректора КНУ

1