У колишнього очільника Міноборони України конфіскували 645 залізничних вагонів

Майно колишнього чиновника на 650 млн грн передадуть в АРМА
У колишнього очільника Міноборони України конфіскували 645 залізничних вагонів
Нові вагони (Фото: Facebook-сторінка Олександра Перцовського)
13 Червня 2022, 13:04
читать на русском

Прокуратура вилучила у підприємств, які належать родині ексміністра оборони України 645 залізничних вагонів.

Як повідомила Київська міська прокуратура, було арештовано 645 залізничних вагонів вартістю близько 650 млн грн, що належать підприємствам родини експосадовця, якого оголошено у розшук за державну зраду.

Наразі арештоване майно передано в управління АРМА.

За даними слідства, на території України здійснюють свою діяльність ряд підприємств, кінцевим бенефіціарним власником яких є родина колишнього Міністра оборони України (2012-2014 р.р.). Вказані підприємства займаються поставками та реалізацією товарів на території рф, а також виробляють обладнання для оборонно-промислового комплексу росії.

Крім того, за клопотанням прокуратури накладено арешт на інше майно цієї фінансово-промислової групи підприємств та їх власників. Зокрема, заарештовано 30 земельних ділянок, 30 об’єктів нерухомості, у тому числі 6 цілісних майнових комплексів та корпоративні права 22 суб’єктів господарювання, - розповіли у прокуратурі.

За даними джерел Парламент.UA у правоохоронних органах, йдеться про майно колишнього міністра оборони (з 2012 по 27 лютого 2014 р.) Павла Лєбєдєва. Він очолював відомство за часів президента Віктора Януковича. А під час подій Євромайдану зник з України та наразі переховується від слідства.

Читайте також