У Коломиї померла новонароджена дівчинка від COVID-19: її мати лікувалась самостійно

Дитина народилась з вродженою пневмонією
У Коломиї померла новонароджена дівчинка від COVID-19: її мати лікувалась самостійно
Немовля, пологи, дитина Фото: Anthony з Pexels
24 Вересня 2021, 21:41
читать на русском

У Коломиї Івано-Франківської області померла новонароджена дівчинка від ускладнень, викликаних COVID-19. Її мати хворіла на коронавірус та лікувалась самостійно.

Про це розповів директор Івано-Франківського обласного центру контролю і профілактики хвороб Руслан Савчук місцевому виданню "Галка".

Він розповів, що 26-річна вагітна жінка через погане самопочуття звернулася до місцевої лікарні, де їй зробили швидкий тест на COVID-19. Результат аналізу виявився позитивним та показав у вагітної коронавірус. Жінку направили до обласного перинатального центру, але від госпіталізації вона відмовилась.

Жінка самостійно зробила ПЛР-тест у приватній лабораторії, який теж виявився позитивним. Вона вирішила лікуватись вдома та медиків не зверталась.

Повторний ПЛР-тест у приватній лабораторії показав у вагітної жінки негативний результат, а через два дні вона поступила до пологового будинку у Коломиї та народила дівчинку.

За словами Савчука, одразу після народження стан дитини різко погіршився. Її одразу перевели до реанімації через вроджену пневмонію та під'єднали до апарату штучної вентиляції легень.

Втім, лікарі не змогли врятувати життя немовляти. Дівчинка померла того ж дня, а посмертний аналіз показав у неї коронавірус.

Нагадаємо, що у Волинській області виявили штам коронавірусу "Дельта" у 17-денного немовляти.

Читайте також

1