У Краматорську чоловік погрожував вбивством члену виборчої комісії

Поліцейські відкрили 15 кримінальних проваджень щодо порушень виборчого законодавства
У Краматорську чоловік погрожував вбивством члену виборчої комісії
Національна поліція України
25 Жовтня 2020, 18:40
читать на русском

У Краматорську Донецької області на місцевих виборах члену виборчої комісії погрожували вбивством. Поліція, зокрема, зареєструвала 190 повідомлень, пов'язаних з виборами.

Про це повідомляє Національна поліція Донецької області.

Поліцейські відкрили 15 кримінальних проваджень щодо порушень виборчого законодавства. Складено 6 адміністративних протоколів.

У Краматорську до поліції звернулася член виборчої комісії з повідомленням про те, що їй погрожувала невідома особа. Поліцейські відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 129 Кримінального кодексу "Погроза вбивством", - йдеться у повідомленні.

Крім того, поліція Дружківки відкрила справу за фактом перешкоджання роботі виборчої комісії (ч.3 ст. 157 ККУ). До правоохоронців надійшла заява голови виборчої комісії про те, що уповноважена особа політичної партії та довірена особа кандидата на пост міського голови блокували виборчу дільницю, у результаті чого вона не працювала з 8:20 до 09:45.

Читайте також

У Бахмуті до поліції надійшло повідомлення, що член виборчкому надав бюлетень для голосування особі, яка не мала права його отримувати, а саме - за померлого виборця.

Подію кваліфіковано за ч.3 ст. 158-1 "Незаконне використання виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, голосування виборцем, учасником референдуму більше ніж один раз "Кримінального кодексу", - заявляють у поліції.

Крім того, у Мирнограді поліцейські склали протокол відносно спостерігача: 43-річний чоловік перебував на виборчій дільниці у стані алкогольного сп‘яніння. Його притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 178 Кодексу України про адміністративні правопорушення. У результаті цього спостерігача замінили іншим.

Нагадаємо, що кияни надіслали понад 10 повідомлень до подільського управління поліції про порушення виборчого процесу представниками "опитування", яке ініціював президент Володимир Зеленський.