У Кривому Розі пенсіонер "замінував" квартиру батьків Зеленського через низьку пенсію

"Мінера" затримала поліція
У Кривому Розі пенсіонер "замінував" квартиру батьків Зеленського через низьку пенсію
Батьки Зеленського (Фото: 24 канал)
16 Лютого 2021, 13:08
читать на русском

Увечері 15 лютого до поліції Кривого Рогу зателефонував невідомий та повідомив, що планує підірвати одну з квартир на території Металургійного району на вулиці Мистецькій, 13. У зазначеній квартирі проживають батьки президента України Володимира Зеленського.

Про це повідомили в ГУ Нацполіції Дніпропетровської області та у місцевих виданнях.

Повідомляється, що вибухотехніки, які приїхали на виклик, не знайшли жодного вибухового чи небезпечного для життя пристрою.

Після того, як поліціянти перевірили квартиру, почалися пошуки зловмисника. В результаті мінером виявився 59-річний непрацюючий місцевий житель, якого знайшли у нього вдома у нетверезому стані. У нього вилучили сім-карту та телефон, з якого надійшло повідомлення про неправдиве замінування. Свій вчинок чоловік пояснив маленькою пенсією у дві тисячі гривень.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України (свідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 6 років.

Правопорушника затримано в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Читайте також

Нагадаємо, 26 січня Служба безпеки України затримала у Запоріжжі чоловіка за систематичні анонімні повідомлення про начебто мінування державних установ та об’єктів критичної інфраструктури в Україні та за кордоном. Злочинець регулярно надсилав на електронні поштові скриньки СБУ та Нацполіції листи із погрозами про нібито закладання вибухівки в загальноосвітніх школах, вищих навчальних закладах, атомних станціях, вокзалах та в місцях масового перебування людей.

1