У лікарнях Львівської області збільшилась кількість дітей з COVID-19

Пацієнти з пневмоніями та потребують кисню
У лікарнях Львівської області збільшилась кількість дітей з COVID-19
Коронавірус, дослідження (фото: facebook.com/lviv.adm)
18 Березня 2021, 05:10
читать на русском

У Львівській області збільшилась кількість дітей, які хворіють на коронавірус. Лише за березень до лікарні потрапили 43 дитини з коронавірусом. Майже всі випадки інфікування - від батьків.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної державної адміністрації.

Як розповіла директорка Львівської обласної дитячої лікарні "Охматдит" Олександра Бурда, за березень у медзаклад до "ковідного" відділення поступило 43 дитини. Від початку 2021 року було 160 хворих.

За її словами, якщо на початку року з усіх дітей, яких лікували в "ковідній" зоні, методом ПЛР підтверджували коронавірус у 30-33% дітей, то на сьогодні цей показник становить понад 60%.

Сьогодні пацієнти, які поступають набагато складніші. Так, зараз ми маємо три важкі пневмонії, всі - кисневозалежні. Серед них двоє дітей 17-и років і одна дитина 10-и років, яка перебуває на ШВЛ,- розповіла Бурда.

Читайте також

Медик зазначила, що вже давно у лікарні не було маленьких пацієнтів під ШВЛ. Попередній такий випадок був ще у жовтні минулого року. Тоді дитина потребувала штучної вентиляції легень упродовж тривалого часу.


Контекст. 17 березня Міністерство охорони здоров'я оновило перелік карантинних зон: чотири регіони "червоні", 16 - "помаранчеві" та чотири - "жовті".

Від 19 березня у Львові запроваджують посилені карантинні заходи, який діятиме до 28 березня.

В Україні можуть запровадити локдаун, якщо більшість областей перейдуть до "червоної зони" карантину. Зокрема, якщо понад у 50-70% регіонів максимально посилять обмеження.

Більше читайте у нашому матеріалі: Ситуація критична: що відбувається у лікарнях України та чи буде третій локдаун.

1