У Житомирі закінчуються ліжка для хворих на COVID-19: влада просить про допомогу

У місті щодня госпіталізують близько 40 людей
У Житомирі закінчуються ліжка для хворих на COVID-19: влада просить про допомогу
Фото: Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги
17 Березня 2021, 13:51
читать на русском

У лікарнях Житомира закінчують резервні ліжка для хворих на коронавірус. Місцева влада просить про обладнання додаткових місць.

Про це повідомила заступниця міського голови Житомира Марія Місюрова під час засідання комітету Житомирської міської ради.

За її словами, через поширення коронавірусу ситуація у місті є напруженою протягом останніх тижнів. Станом на ранок 17 березня у першій лікарні перебувають 188 пацієнтів, у другій лікарні - 205. Госпіталізацій за добу – 37, але декілька днів поспіль було від 40 до 50.

Наразі переважають пацієнти молодого віку з тяжким перебігом захворювання… Поки що резерв у лікарнях є, але ситуація напружена, - зазначила Місюрова.

Читайте також

На сьогодні в лікарнях Житомира є понад 130 резервних ліжок.

Як повідомив мер міста Сергій Сухомлин, цих резервних ліжок може вистачити лише на тиждень, якщо ситуація не зміниться.

Міськрада звертатиметься до Департаменту охорони здоров’я Житомирської ОДА, щоб залучити обласну клінічну лікарню для госпіталізації "ковідних" хворих.


Контекст. 17 березня Міністерство охорони здоров'я оновило перелік карантинних зон: чотири регіони "червоні", 16 - "помаранчеві" та чотири - "жовті". Житомирська область перебуває на "червоному" рівні.

В Україні можуть запровадити локдаун, якщо більшість областей перейдуть до "червоної зони" карантину. Зокрема, якщо понад у 50-70% регіонів максимально посилять обмеження.

Більше читайте у нашому матеріалі: Ситуація критична: що відбувається у лікарнях України та чи буде третій локдаун.