У Львівській тергромаді хочуть платити директорам шкіл по тисячі доларів зарплати

На таке преміювання з бюджету від 1 вересня виділять 15 мільйонів гривень
У Львівській тергромаді хочуть платити директорам шкіл по тисячі доларів зарплати
Школа, учні складають ЗНО фото: УНІАН
16 Червня 2021, 00:00
читать на русском

Виконком Львівської міської територіальної громади ухвалив положення про преміювання директорів шкіл, згідно з яким окрім зарплати вони щомісячно отримуватимуть премії, і таким чином їхні заробітки за місяць становитимуть 27 тисяч гривень.

Про це повідомили у пресслужбі громади.

Йдеться не про гроші, а про зміну ставлення до освіти загалом. Пандемія нас заставила звернути увагу на медицину і оголила всі проблеми цієї галузі. Друга важлива галузь, як формує суспільство, – це освіта. Як ви знаєте, в наших університетах на викладачів поступають за залишковим принципом – якщо не пройшов на інші напрямки, то вчиться на викладача. Найдорожче, що стосується наших дітей, ми дуже сильно цінуємо, але коли йдеться про вчителів, директорів шкіл, то ми бачимо проблеми. І головна проблема полягає в непріоритетності. Якщо країна хоче мати майбутнє, то найвищий рівень заробітної платні має бути у військових, медиків і освітян. Ми, на жаль, не можемо кардинально вплинути на систему освіти, адже це загальнодержавна політика, але розуміючи важливість посади керівника, ми хочемо зробити їм заплату не меншою 27 тисяч гривень. Ми хочемо збільшити кількість охочих ставати керівниками шкіл, щоб було з кого обирати. Ми хочемо, щоб наші діти мали найкраще в світі, – зазначив мер Львова Андрій Садовий (досьє Андрія Садового).

Міський голова розповів, що нині середньостатистична зарплатня директора школи становить від 10 до 15 тисяч грн.

Цим рішення виконкому ми приймаємо наступний крок: з 1 вересня підвищуємо рівень оплати пращі директорів шкіл до 27 тисяч гривень, що еквівалентно одній тисячі доларів…Ми розуміємо, що, інвестуючи в освіту, ми інвестуємо в майбутнє, – сказав Андрій Москаленко, перший заступник міського голови.

Також він повідомив, що на таке преміювання з вересня до кінця року передбачається 15 млн грн, а якщо прораховувати на наступний рік, – близько 45 млн грн.

Нагадаємо, глава уряду Денис Шмигаль заявив, що Кабінет міністрів України має на меті підвищити мінімальну заробітну плату вчителів до рівня середньої зарплати в Україні.

Читайте також

1