У Львові стартувало слухання справи Медведчука (фото)

Йому загрожує до 15 років тюрми
Головне
У Львові стартувало слухання справи Медведчука (фото)
Медведчук Фото: скрін з відео СБУ
23 Червня 2022, 12:29
читать на русском

Сьогодні, 23 червня, у Львові розпочали розгляд справи Віктора Медведчука, якого підозрюють у державній зраді та розграбуванні національних цінностей.

Про це повідомили в Суспільному.

Таким чином у Личаківському районному суді розпочали підготовче засідання. Віктору Медведчуку загрожує позбавлення волі строком до 15 років.

Самого Медведчука на засіданні у Львові не буде, адже він перебуває під вартою в ізоляторі СБУ в Києві. Тому він братиме участь у засіданні за допомогою відеозв'язку з приміщення Київського апеляційного суду.

Нагадаємо, що Віктор Медведчук обвинувачується у тому, що спільно з іншим народним депутатом України від політичної партії ОПЗЖ (перебуває у розшуці), посадовими особами російської федерації та іншими діячами вчинили замах на розграбування національних цінностей – незаконного видобутку нафти та газу на шельфі Чорного моря в районі тимчасово окупованої території АР Крим які, відповідно до Конституції України, є власністю українського народу.

Окрім того, за даними слідства, народний депутат України надав керівництву росії допомогу в проведенні підривної діяльності проти України. Він здійснював збір інформації щодо місць дислокац ії військових формувань України, проведення заходів бойової підготовки, надавав сприяння в залученні громадян України до реалізації заходів на шкоду державі для дестабілізації суспільно-політичної ситуації.

Обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування здійснювала міжвідомча слідча група у складі працівників ДБР та СБУ. Процесуальне керівництво здійснював Офіс Генерального прокурора.

Читайте також

1