Жінка одружилася з мерцем, щоб заволодіти квартирою у центрі Львова

Для цього вона підробила свідоцтво про одруження з покійним пенсіонером
Жінка одружилася з мерцем, щоб заволодіти квартирою у центрі Львова
Львів фото: Парламент.UA
14 Лютого 2022, 17:39
читать на русском

У Львові жінка одружилася з мерцем, аби заволодіти його квартирою у центрі міста, поблизу Стрийського парку. Для цього вона підробила свідоцтво про одруження з покійним пенсіонером, оформила спадщину з використанням підроблених документів.

Про це повідомив відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Зазначається, що за процесуального керівництва Франківської окружної прокуратури міста Львова повідомлено про підозру жінці у підробленні та використанні офіційного документа, а також шахрайстві та легалізації (відмиванні) майна, одержаного злочинним шляхом (ч.ч. 3, 4 ст. 358, ч. 4 ст. 190, ч. 1 ст. 209 КК України).

Жінка шахрайським способом заволоділа квартирою, яка розташована у центрі міста Львова поблизу Стрийського парку. Для цього вона підробила свідоцтво про одруження з покійним пенсіонером та шляхом оформлення спадщини з використанням підроблених документів незаконно заволоділа вказаним об’єктом нерухомості, - йдеться у повідомленні.

При цьому майно покійного підлягало передачі у комунальну власність територіальної громади міста Львова в порядку визнання судом відумерлої спадщини.

За клопотанням прокурора, суд обрав фігурантці запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Вирішується питання про накладення арешту на квартиру, як предмету злочинного посягання.

Нагадаємо, що слідчі ДБР завершили розслідування щодо адвокатеси, яка вимагала у підприємця 160 тис. доларів США за начебто розв'язання питань щодо права власності на вісім земельних ділянок.

Читайте також

1