У Мелітополі хворих на COVID-19 лікують ЛОРи, гінекологи та хірурги

Медперсонал ковідних шпиталів працює на знос
У Мелітополі хворих на COVID-19 лікують ЛОРи, гінекологи та хірурги
Медики, лікарі у захисних костюмах, коронавірус, карантин Фото: УНІАН
27 Жовтня 2021, 21:46
читать на русском

У Мелітополі Запорізької області на допомогу лікарям "ковідних" шпиталів прийшли їх колеги різних спеціальностей, зокрема ЛОРи, хірурги та гінекологи.

Про це йдеться на сайті Мелітопольської міської ради.

Зазначається, що у регіоні склалась складна епідеміологічна ситуація через швидке розповсюдження COVID-19. Тому на допомогу колегам-інфекціоністам прийшли лікарі інших спеціальностей і адміністрація ТМО "Багатопрофільна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги".

За словами директора ТМО "Багатопрофільна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги" Людмили Саприкіної у місті працює одразу три ковідних шпиталі:

  • перший — на базі оновленої інфекційної лікарні,
  • другий — у дитячому санаторії,
  • третій — на базі двох будівель: на 1-му, 2-му та 3-му поверхах гінекологічного корпусу та у колишньому інфекційному відділенні ЦРЛ.

Протягом декількох останніх тижнів кількість пацієнтів, що отримують тут лікування від COVID-19, становить не менше 300. У зв'язку із величезним навантаженням на лікарів, ковідні шпиталі вирішено посилити лікарями інших спеціальностей.

Сьогодні медперсонал ковідних шпиталів працює на знос, дуже втомлюється. Нам була потрібна зміна для них та посилення складу. На жаль, такої кількості інфекціоністів у Мелітополі немає — у нашому місті їх лише 10. Тому ми запросили працювати в шпиталі лікарів інших спеціальностей, щоб допомогти колегам справитися зі складною епідситуацією. Так, були залучені терапевти, пульмонологи, ендокринологи, педіатри, кардіологи, ЛОР-лікарі та хірургічна служба, - розповіла Саприкіна.

Сьогодні у ковідних шпиталях Мелітополя, крім інфекціоністів, працюють 7 терапевтів, 8 рентгенологів, 3 педіатри, 9 хірургів, по одному ЛОР-лікарю, пульмонологу, кардіологу, ендокринологу, 11 реаніматологів і 3 лікарі-інтерни, які проходять інтернатуру у реанімації. Загалом у шпиталях працюють 54 лікарі, з них тільки 24 — їх штатні співробітники.

Нагадаємо, що в Україні через складну ситуацію з коронавірусом вісім областей перебувають у "червоній" зоні карантину. А з 30 жовтня до них приєднаються ще сім.

Про обмеження, які діють у регіонах, читайте в матеріаліВ Україні посилили карантин: хто в "червоній" зоні та що заборонено

Читайте також