У Миколаєві банда таксистів нападала та викрадала людей

Поліція затримала 8 таксистів
У Миколаєві банда таксистів нападала та викрадала людей
Таксисти, які тероризували людей (фото: нацполіція)
27 Листопада 2020, 11:25
читать на русском

У Миколаєві поліцейські затримали групу таксистів, які нападали й викрадали людей, а також вимагали у них гроші.

Про це передає відділ комунікації ГУ Національної поліції України в Миколаївській області.

За озброєні напади та викрадення людей у Миколаєві поліцейські затримали групу таксистів. Спецоперацію по затриманню угруповання зловмисників проводили оперативники Управління карного розшуку та двох відділів поліції за силової підтримки спецпідрозділу КОРД, - йдеться у повідомленні.

Одночасно поліцейські провели сім обшуків, в ході яких вилучили у підозрюваних зброю, автомобілі, психотропи, грошові кошти та інші речові докази. Зловмисники таким чином карали тих, хто втрутився у їхній наркобізнес.

Протягом останніх тижнів у поліцію надійшли два повідомлення про незаконні позбавлення волі миколаївців. Обставини були схожі. Потерпілих обстріляли, вимагали гроші, потім вивезли на автомобілі за межі міста та викинули поранених на дорозі.

Так, 29 жовтня вранці з вогнепальним пораненням грудної клітини до лікарні був доставлений 32-річний чоловік. Поліцейські встановили, що тілесні ушкодження йому завдали невідомі особи вночі у Корабельному районі. Зловмисники вистрілили у потерпілого, зв’язали йому руки та ноги стяжками, посадили в багажник автомобіля, потім вивезли у Вітовський район та залишили там неподалік зупинки. Чоловіка знайшли люди, які й викликали швидку.

Читайте також

А в Заводському районі 5 листопада 18-річний місцевий мешканець поїхав на велосипеді до свого товариша, а через деякий час матері молодика почали надходити смс-повідомлення від сина з проханням про допомогу, мовляв, він у біді й терміново потрібні 12 тисяч гривень. Слухавку хлопець не брав, повідомляючи, що йому забороняють.

У результаті проведених слідчо-оперативних заходів поліцейські встановили, що зловмисники – жителі обласного центру, таксисти, віком від 21-го до 30-ти років. Один із них раніше притягувався до кримінальної відповідальності за хуліганство.

Оперативники перевіряють причетність до вказаних злочинів загалом восьми осіб – таксистів. Суд обрав двом основним фігурантам запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою строком на два місяці без права внесення застави. Третій – встановлений та оголошений у розшук. За вчинене їм загрожує до п'ятнадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Розслідування проводиться за процесуальної підтримки обласної прокуратури.

Нагадаємо, що Служба безпеки України викрила масштабну схему привласнення бюджетних коштів під час капітального ремонту лікарень та шкіл у Кремінському районі Луганської області.

1