У Миколаєві чоловіки хотіли вивезти обладнання для російських кораблів

Українці діяли спільно з громадянином РФ
У Миколаєві чоловіки хотіли вивезти обладнання для російських кораблів
СБУ (фото: пресслужба Служби безпеки)
13 Листопада 2020, 12:46
читать на русском

Служба безпеки України спіймала у Миколаєві чоловіків, які хотіли вивезти з України обладнання для військових кораблів Російської Федерації.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Схему викрили контррозвідники СБУ у Миколаєві. Зловмисники планували вивезти з України газотурбінну продукцію для потреб військово-морського флоту РФ.

Працівники місцевої комерсійної організації намагалися доправити газотурбінні двигуни в Росію. Діяли українці спільно з громадянином РФ.

Зазначається, що у Росії чоловіки планували провести випробування обладнання.

Фото: СБУ

Під час слідчих дій правоохоронці вилучили у фігурантів обладнання, призначене для незаконного експорту, а також документи з доказами злочину.

Читайте також

Нагадаємо, що Служба безпеки України затримала всіх учасників диверсійної групи "Бергмана", причетної до підриву мостів на Донбасі.

Протягом 2019-2020 років спіймали вісьмох учасників групи. Останнім затримали диверсанта, якій шість років переховувався в Росії, та був викритий після в’їзду в Україну.

Самого Бергмана затримали у вересні 2019 року поблизу Лисичанська. Протягом п'яти років він переховувався у лісах та покинутих дачах. Диверсант визнав свою провину і надав детальну інформацію про розташування схронів зі зброєю і вибухівкою та відомості про інших учасників групи.

1