У Миколаївській області спалах пташиного грипу

Знищили 975 голів птиці та відібрали проби
У Миколаївській області спалах пташиного грипу
Курка (фото: Pexels)
9 Грудня 2020, 05:04
читать на русском

У селі Кандибине Миколаївської області зафіксували спалах пташиного грипу, майже 1000 птахів довелось знищити.

Про це повідомило Головне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області.

У службі повідомили, що 5 грудня 2020 року в епізоотичному осередку у селі Кандибине провели безкровне умертвіння та спалення разом із загиблою птицею 975 голів птиці. В місцях виявлення трупів птиці та місця утримання вилученої птиці провели дезінфекцію.

Зазначається, що 6 грудня з метою відстеження можливих шляхів поширення вірусу грипу птиці провели відстріл синантропної та дикої птиці, навколо села Кандибине, радіусом 3 км від епізоотичного осередку, в кількості 13 голів (ворони – 2 голови; шпаки – 2 голови; фазани – 5 голів; куріпки – 4 голови).

Від цієї птиці відібрано патологічний матеріал для дослідження на грип та направлено до Одеської регіональної лабораторії Держпродспоживслужби, - повідомили у службі.

Станом на 8 грудня відповідно до проведеного обліку поголів’я птиці в зонах захисту та нагляду проведено відбір стандартних наборів зразків для лабораторного дослідження на грип птиці.

Читайте також

В зоні захисту: с. Сільвестрівське відібрано 7 проб крові та 7 змивів. У с. Новоматвіївське відібрано 20 проб крові та 20 змивів. В ТД "Золота підкова" відібрано 10 проб крові та 32 змиви.

В зоні нагляду: с. Новоінгулка відібрано 20 проб крові та 60 змивів. В с. Степанівка відібрано 20 проб крові та 20 змивів.

Весь відібраний матеріал направили до Одеської регіональної лабораторії Держпродспоживслужби.

Нагадаємо, що у Великій Британії у Північному Йоркширі уряд наказав знищити 10,5 тисячі голів індика через спалах пташиного грипу на фермі.

Про виявлення у птахів штампу грипу H5N8 стало відомо 28 листопада. У зв’язку з цим ухвалили рішення знищити індиків на ураженій фермі.

Міністерство сільського господарства Франції заявило про спалах пташиного грипу H5N8 на качиній фермі. Той самий вірус виявили у гусака і лебедів.