У Мінцифри сказали, коли COVID-сертифікати будуть доступні в "Дії"

Дійсність сертифікату буде перевірятися за допомогою QR-коду
Головне
У Мінцифри сказали, коли COVID-сертифікати будуть доступні в "Дії"
Додаток “Дія” (Фото: Мінцифри)
15 Серпня 2021, 22:17
читать на русском

Ковідні сертифікати, у яких буде міститися інформація про вакцинацію, чи про те, що людина хворіла на ковід, будуть доступні в застосунку "Дія" вже за кілька тижнів.

Про це в етері "Сніданку з 1+1" розповів керівник з розвитку електронних послуг у Мінцифри Мстислав Банік.

Зараз вони (CОVID-сертифікати. - Ред.) працюють в режимі бета-тестування. Декілька тисяч людей долучилися до нього. Разом з цим фахівці повністю відпрацювали технічну частину, зображення, коректність даних, які є в системі. Паралельно з тестуванням відбувалася підготовка до технічної сумісності з Європейським Союзом. Ми успішно пройшли усі тестування, - сказав Банік.

За його словами, наразі ця функція перебуває у тестовому режимі, а згодом має відбутися "політичне визнання" - підписання відповідних міжнародних угод, та "продуктове середовище" - коли разом з європейськими країнами Україна зможе користуватися CОVID-сертифікатами.

Банік наголосив, що у разі, якщо документ вже з'явився в "Дії", то для його показу в застосунку не потрібен доступ до Інтернету. Дійсність сертифікату буде перевірятися за допомогою QR-коду.

Нагадаємо, ковід-сертифікат - документ, в якому має бути інформація про вакцинацію і з яким у перспективі стануть можливі подорожі до ЄС. В Україні сертифікат про вакцинацію проти COVID-19 можна буде отримати в паперовому вигляді. Як в цифровому, так і в паперовому варіантах сертифікату про вакцинацію буде QR код, інформація з якого розшифровується за допомогою відповідного сканера.

Читайте також