У Мінекономіки прокоментували акцію протесту ФОПів у Києві

У відомстві ведуть переговори з представниками протестувальників
У Мінекономіки прокоментували акцію протесту ФОПів у Києві
Протести ФОПів у Києві (фото: facebook.com/savefop)
16 Грудня 2020, 14:00
читать на русском

Міністр економіки України Ігор Петрашко прокоментував протести підприємців у Києві, а також розповів, що скасувати введення локдауну у січні не вдасться.

Про ситуацію він розповів в етері телеканалу "1+1".

Міністр наголосив, що скасувати запровадження січневого локдауну, як вимагають люди, не вийде. За словами міністра, вони ведуть діалог та зустрічі із представниками асоціацій, які представляють ФОПів.

Очільник відомства додав, що вони активно беруть участь у розробці змін щодо відтермінування обов'язкового застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) платниками єдиного податку, які були ухвалені.

Адже від 1 січня мали вступити в дію багато жорстких обмежень. Наразі більшість з них перенесли у часі на рік, окрім ризикових груп товарів, - сказав Петрашко.

Петрашко також зазначив, що ФОПи стали значною частиною економіки України.Своєю чергою Мінекономіки з розумінням ставить до підприємців та проводить з ними консультації.

Читайте також

Зазначимо, що перші карантинні бунти почалися після Великодня 2020 року в окремих областях Західної України, яка на той час найбільше потерпала від пандемії. ФОПи протестували проти локдауну, оскільки "бізнес має працювати".

15 грудня біля Верховної Ради України та інших органів державної влади в центрі Києва підприємці продовжили протестувати проти запровадження чергового локдауну у січні. Урядовий квартал частково перекрили. Згодом протестувальники пішли до Офісу президента, де підпалили фаєри. Між правоохоронцями та мітингувальниками відбулись сутички, були травмовані.

Представники бізнесу  зокрема вимагають:

  • Ухвалити законопроєкти №3993, та №3853-1(2).
  • Утворити постійний консультативно-дорадчий орган, який займатиметься питаннями мікропідприємств в Україні.
  • Всі зміни у законодавстві уряд повинен обговорювати з представниками мікробізнесу.
  • Провести реформи Державної податкової та Державної митної служб України відповідно до стандартів ЄС для забезпечення прозорих та простих процедур стягнення податків.
  • Запровадити мораторій на всі види перевірок під час пандемії COVID-19.

Читайте більше в нашому матеріалі: Касовий апарат, локдаун, банкрутство, або чому протестують ФОПи

1