У Мінекономіки розповіли, що допоможе покращити кредитний рейтинг України

Україна зможе отримати вищий рейтинг вже у 2022 році
У Мінекономіки розповіли, що допоможе покращити кредитний рейтинг України
Ігор Петрашко (фото: facebook.com/mineconomdev)
22 Січня 2021, 13:14
читать на русском

Міністр економіки Ігор Петрашко розповів, що план Національної економічної стратегії-2030 передбачає підвищення міжнародними агенціями кредитних рейтингів України. В Уряді планують, що рейтинги зможуть зрости на декілька пунктів до 2024 року.

Під час публічного обговорення проєкту він повідомив, що фокус стратегії є амбітним.

За словами Петрашка, зараз кредитний рейтинг України, згідно з S&P, становить "В", що значно нижче, ніж у країн конкурентів за капітал. Від рівня рейтингів залежить вартість запозичень країни.

Згідно з планом Національної економічної стратегії-2030, до кінця 2022 року Україна зможе отримати вищий рейтинг S&P та Fitch, зокрема рівня "ВВ". Так, рейтинг "ВВ+" зможе отримати у 2024 році.

Читайте також

Запропонований пріоритет має на меті покращити позиції України у міжнародному рейтингу OECD (country risk) до п'ятірки в найближчий рік і надалі до четвертої групи ризикованості, - сказав він.

Нагадаємо, що Національна економічна стратегія — це головні вектори, за якими розвиватиметься економіка України у найближчі 10 років: стимули для промисловості, агросектору, видобування, IT та R&D, інфраструктури та внутрішніх перевезень, енергетичного сектору.

З 22 січня до 10 лютого у Кабінеті Міністрів України проходитиме обговорення напрацювань Національної економічної стратегії-2030, що розробляється робочою групою уряду на платформі Центру економічного відновлення.

1