У Міненерго розповіли, що буде з тарифами на електроенергію з 1 травня

Поки що рішення про зростання цін немає
Головне
У Міненерго розповіли, що буде з тарифами на електроенергію з 1 травня
Електрична лампа (Фото: pexels)
19 Квітня 2023, 13:30
читать на русском

На даний час Міністерство енергетики не ухвалило рішення щодо нових тарифів на електроенергію для населення. Про це заявив міністр енергетики України Герман Галущенко, спростовуючи інформацію про підвищення цін найближчим часом.

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

Питання ще обговорюється. Але чого тільки не пишуть зараз: і 6 грн/кВт-год, і 8 грн/кВт-год. Будемо дивитися", – зазначив Галущенко.

Він додав, що встановлення нових тарифів "може бути одним із рішень для відновлення енергосистеми" України після російських атак торік восени і взимку.

"Тому, що тут немає одного рішення. Те, що ми втримали систему, – дуже великий виклик... Важлива ремонтна кампанія, щоб пройти наступний осінньо-зимовий період", – зазначив він.

Тарифи на електроенергію для побутових споживачів до 30 квітня залишаються на рівні 1,44 грн/кВт-год для домогосподарств, які споживають до 250 кВт-год на місяць, і 1,68 грн/кВт-год, якщо місячний обсяг споживання становить понад 250 кВт-год.

Нагадаємо, до кінця квітня 2023 року тарифи на електроенергію для українців підвищуватися не будуть – Кабмін України подовжив дію механізму покладання спеціальних обов'язків (ПСО) на ринку електроенергії, яким регулюється тариф на електрику для населення до 30 квітня.

Одночасно в уряді розглядається кілька різних концепцій лібералізації ринку електроенергії. Найрадикальніша з цих концепцій передбачає встановлення ринкових цін. Інші передбачають різноманітні графіки підвищення цін для того, щоб пом’якшити наслідки таких підвищень для споживачів. Однак усі вони передбачають, що так чи інакше, але ціна на світло "підросте" мало не в 4 рази.

Читайте також

1