У Міноборони хочуть зменшити граничний вік призовників до 25 років

Такі зміни зумовлені тим, що під час дії правового режиму воєнного стану немає потреби в перебуванні громадян на військовому обліку призовників до 27 років
У Міноборони хочуть зменшити граничний вік призовників до 25 років
Військовий вишкіл. Фото: https://gur.gov.ua/
5 Травня 2023, 10:24
читать на русском

У Міністерстві оборони України підготували зміни до законодавства щодо зменшення граничного віку перебування громадян на військовому обліку призовників з 27 до 25 років.

Про це повідомляє Military Media Center.

"У Міністерстві оборони, реагуючи на звернення Збройних сил України, спільно напрацювали пропозиції змін до законодавства щодо зменшення граничного віку перебування громадян на військовому обліку призовників з 27 до 25 років", – йдеться у повідомленні.

Як пояснили в Міноборони, такі зміни зумовлені тим, що під час дії правового режиму воєнного стану немає потреби в перебуванні громадян на військовому обліку призовників до 27 років.

По-перше, необхідність їхнього щорічного прибуття до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, в тому числі для проходження медичних оглядів, призводить до додаткових фінансових витрат, навантаження на медичних працівників та збільшення черг для проходження ВЛК. Тоді як призов на строкову військову службу під час воєнного стану не здійснюється.

По-друге, тривале перебування на військовому обліку призовників під час дії воєнного стану призводить до того, що значне число придатних до військової служби громадян, які не мають статусу військовозобов’язаних, не можуть бути залучені до військової служби за призовом під час мобілізації.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Олексій Резніков розповів, що влада прийняла свідому політику щодо нерозголошення втрат України. За словами Резнікова, постійні погані новини руйнують мораль та внутрішню стійкість людей, у такий спосіб руйнується і стійкість оборони.

Також в Україні зросли темпи мобілізації, оскільки потрібно поповнювати втрати та освоювати нові види озброєнь, які Україні передають союзники.

Читайте також