У Міноборони розповіли, як відправити українських захисників на лікування за кордон

Які документи необхідно та як відбувається погодження на виїзд за кордон
У Міноборони розповіли, як відправити українських захисників на лікування за кордон
Українські військові, Збройні сили України, ЗСУ Фото: president.gov.ua
25 Червня 2022, 09:17
читать на русском

Наші захисники, які постраждали під час бойових дій, мають можливість отримати лікування за кордоном.

Алгоритм спрямування захисників на лікування за кордон оприлюднило ГУР Міноборони.

На сьогодні діє Порядок направлення осіб зі складових сил оборони та сил безпеки, постраждалих у зв'язку з військовою агресією російської федерації проти України, на лікування за кордон, затверджений постановою Кабінету Міністрів України 411 від 5 квітня цього року, – йдеться у повідомленні.

Згідно із зазначеним порядком, якщо захисник перебуває у цивільному медзакладі, необхідно скерувати клопотання до військової медустанови з такими документами:

  • згодою захисника України або його законного представника;
  • наданням згоди на обробку персональних даних;
  • випискою з медкарти за формою, затвердженою МОЗ.

Якщо ж захисник перебуває у військовому медзакладі, то медустанова сама ініціює клопотання щодо направлення захисника на лікування за кордон.

Клопотання має отримати схвалення консиліуму лікарів військово-медичної установи. У разі позитивного укладання починаються процедурні угоди між МОЗ, МЗС, Держприкордонслужбою та Командуванням медичних сил. Якщо всі процедурні питання погоджено, відбувається власне транспортування захисника до країни, яка погодилася взятий його на лікування.

Детальніше про виплати та пільги військовим читайте у нашому матеріалі: Виплати та пільги військовим: що гарантує держава воїнам-захисникам.