У Міносвіти розповіли про сценарії вступної кампанії-2023

Розглядають варіант як оновленого НМТ, так і традиційного ЗНО
У Міносвіти розповіли про сценарії вступної кампанії-2023
Вступна кампанія (Фото: ОГО)
19 Жовтня 2022, 18:32
читать на русском

Міністерство освіти та науки готове до кількох форматів вступної кампанії наступного року.

Про це повідомив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет.

Незалежно від того, скільки і як буде тривати воєнний стан в Україні, ми вирішили, що все одно маємо мати альтернативи вступу у 2023 році. Альтернативний формат вступу, який був забезпечений у 2022 році інструментом Національного мультипредметного тесту, виправдав себе. Але ми не зупиняємося на форматі НМТ. Ми для формування вступної кампанії готові до декількох варіантів — з традиційним класичним ЗНО, оновлений варіант НМТ, який буде враховувати побажання, в тому числі певних категорій, які не завжди вивчали, наприклад, історію України й диференціювалися за рівнем хімії, біології чи іноземної мови, - сказав Шкарлет.

Він зауважив, що Міністерство освіти та науки згідно з законодавством вже підготувало низку необхідних документів щодо застосування ЗНО як основного інструменту оцінювання опанування учнями програми повної загальної середньої освіти.

Нагадаємо, абітурієнти у 2022 році складали один національний мультипредметний тест, до якого увійшли українська мова, математика та історія України, замість чотирьох тестів ЗНО.

1