У Мінську готуються до запровадження санкцій проти України

Білорусь вже підготувала "чорний список" українських офіційних осіб, проти яких застосують санкції
У Мінську готуються до запровадження санкцій проти України
Лукашенко Фото: president.gov.by
26 Листопада 2020, 14:48
читать на русском

Після того, як Україна підтримала санкції Євросоюзу проти Білорусі, у Мінську підготували "хід у відповідь" - санкції проти офіційних осіб України.

Про це на брифінгу повідомив міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей.

Зауважимо, що брифінг Макей проводив разом із міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим.

Приєднання України до санкцій ЄС проти Білорусі – це черговий, на наш погляд, приклад несамостійних рішень України, котра демонструє непослідовність політики наших південних сусідів, – заявив Макей.

Білоруський міністр додав, що розцінює дії України як "насмішку над здоровим глуздом". Він переконаний, що Україна хоче показати себе взірцем демократії, але для білорусів наша держава "не є еталоном прав людини".

Вони кажуть про паузу у відносинах і при цьому приєднуються до санкцій проти Білорусі. Це неприйнятно. Ми ухвалимо відповідні заходи. Ми так само вже підготували санкційний список щодо низки офіційних осіб України. Будемо далі дивитися, як розвиватимуться події, – заявив дипломат.

Читайте також

Нагадаємо, 26 листопада Міністерство закордонних справ Білорусі вручило послу України в їхній країні Ігорю Кизиму ноту протесту. Послу висловили "крайню стурбованість бездіяльністю компетентних органів України щодо припинення провокацій та відсутністю належних заходів реагування на відповідні офіційні запити білоруської сторони".