У Мінсоці пояснили, що робити пенсіонерам, які не встигли отримати виплати

В українців є два місяці на оформлення заяв щодо виплат
Головне
У Мінсоці пояснили, що робити пенсіонерам, які не встигли отримати виплати
Субсидії, пенсіонерка фото: УНІАН
10 Квітня 2022, 09:03
читать на русском

Якщо отримувач пенсій не звернеться за виплатою через переказ протягом двох місяців, всі нараховані йому гроші можна буде отримати під час наступних виплатних періодів.

Про це в інтерв'ю "Фактам" розповіла міністерка соціальної політики Марина Лазебна.

Очільниця Мінсоцу (досьє Лазебної) зазначила, що в Україні продовжили строки виплат всіх раніше призначених допомог на цей період "плюс один місяць без звернення людини та надання будь-яких документів".

Також забезпечили можливість отримувати виплати пенсій та соціальних допомог в будь-якому куточку України для тих, хто отримував їх за місцем проживання, але змінив його через бойові дії.

В окупованих містечках не працювало нічого, і лише зараз, коли наші Збройні Сили звільнюють ці міста, люди з них отримують можливість звернутись за переказом. Тому громадяни, які не встигли отримали свої виплати за березень через переказ, мають можливість це зробити протягом двох місяців з моменту зарахування. В березні воно відбулось 18 числа, — додала Лазебна.

Вона нагадала, що отримувачі пенсій можуть звернутися на гарячу лінію Ощадбанку (0 800 210 800) та перенаправити переказ до іншого банку, у якому людині зручно отримати виплату.

Читайте також