У Мінсоцполітики розповіли, хто не зможе отримати субсидії

Не всі зможуть отримати допомогу від держави
Важливо
У Мінсоцполітики розповіли, хто не зможе отримати субсидії
Гроші, готівка (фото: УНІАН)
8 Вересня 2021, 17:25
читать на русском

Незабаром в Україні почнеться опалювальний сезон, а на громадян чекає зростання тарифів на комуналку. Але не всі, хто подав заявки на субсидії, зможуть отримати допомогу від держави.

У Мінсоцполітики розповіли, кому субсидія не призначається:

  • загальна площа житлового приміщення перевищує 130 кв. метрів для квартир у багатоквартирному будинку, 230 кв. метрів для індивідуальних будинків;
  • будь-хто зі складу домогосподарства або член сім’ї особи із складу домогосподарства протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням житлової субсидії, купив земельну ділянку, квартиру (будинок), автомобіль або оплатив (одноразово) будь-які послуги, крім житлово-комунальних послуг, на суму, яка на час звернення перевищує 50 тис. гривень;
  • якщо будь-хто зі складу домогосподарства або член сім’ї особи зі складу домогосподарства має у власності транспортний засіб, що підлягає державній реєстрації і з дати випуску якого минуло менш як п'ять років (крім мопеда і причепа). При цьому не враховуються транспортні засоби, одержані безоплатно чи придбані на пільгових умовах через структурні підрозділи з питань соціального захисту населення, у тому числі коштом грошової допомоги на придбання автомобіля.

Крім того, якщо у складі домогосподарства або сім’ї члена домогосподарства є особи, що досягли 18-річного віку станом на початок періоду, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії, і в цьому періоді, за інформацією ДФС, Пенсійного фонду України, у них відсутні доходи, які враховуються під час призначення житлової субсидії, вони отримували середньомісячний сукупний дохід менший за розмір мінімальної заробітної плати.

Якщо громадянин не повернув надміру перераховану (виплачену) суму житлової субсидії за попередні періоди її одержання на вимогу структурного підрозділу з питань соціального захисту населення або не сплачує суми до повернення, визначені відповідним структурним підрозділом з питань соціального захисту населення.

Детальніше про те, хто не може отримати субсидію, можна знайти за посиланням.

Читайте також

1