У Мінсоцполітики розповіли, як будуть перепризначати субсидії в неопалювальний сезон

Люди з міст та сіл, де йдуть активні бойові дії, будуть продовжувати отримати субсидії
Головне
У Мінсоцполітики розповіли, як будуть перепризначати субсидії в неопалювальний сезон
Субсидії, опалення (фото: Сумська міська рада)
19 Квітня 2022, 22:05
читать на русском

В неопалювальний сезон субсидії будуть перепризначати автоматично. Нарахування буде проводитися на підставі інформації, яка є у відомстві з урахуванням оновлених даних про доходи фізосіб від Пенсійного фонду та податкової служби.

Про це повідомила пресслужба Міністерства соціальної політики України.

Повинні продовжувати отримувати субсидії люди з міст і сіл, де йдуть активні бойові дії навіть у тих випадках, коли там не працюють органи соціального захисту, - заявила міністерка соціальної політики Марина Лазебна.

Вона додала, що розроблено спеціальний механізм розрахунку розмірів субсидій і пільг для жителів таких регіонів. Перепризначення субсидій на неопалювальний сезон відбудеться автоматично для всіх громадян, які отримували її в опалювальному сезоні 2021 - 2022 років.

Перепризначати виплати субсидій будуть на підставі інформації, наявної в органах соціального захисту населення з оновленням даних про доходи осіб від Пенсійного фонду та податкової служби.

Одержувачам субсидій з територій, де ведуться бойові дії, дозволено не повідомляти про обставини, що впливають на призначення і розмір субсидії, під час воєнного стану, але при цьому вони зобов'язані проінформувати про такі обставини протягом першого місяця після скасування воєнного стану.

Ще один крок назустріч людям з регіонів, де ведуться бойові дії: їм субсидію призначать з початку сезону, незалежно від того, в якому місяці сезону вони звернулись за призначенням, - додала Лазебна.

Нагадаємо, що українцям, що вимушено залишили домівки під час війни та переїхали, розповіли як отримати пенсію, субсидію, соціальну допомогу після евакуації.

Читайте також

1