У Мін'юсті назвали витрати на утримання російських полонених в Україні

Один військовополонений обходиться державі у три тисячі гривень на місяць
У Мін'юсті назвали витрати на утримання російських полонених в Україні
Полонені російські солдати Фото: @ArmedForcesUkr
7 Червня 2022, 11:33
читать на русском

Україна щомісяця витрачає на одного військовополоненого рашиста три тисячі гривень.

Про це розповів голова Міністерства юстиції Денис Малюська.

Щомісяця на харчування, одяг, засоби гігієни та комунальні платежі для одного військовополоненого потрібно 3000 гривень. Плюс витрати на медичне обладнання, ліки, зарплату персоналу, - зазначив він (досьє Малюськи).

За словами міністра, такі витрати виправдані, адже умови утримання військовополонених мають відповідати Женевській конвенції. Повний доступ до таких осіб мають і представники Червоного Хреста.

Наше завдання мінімум – утримувати військовополонених у таких умовах, аби потім ніхто не міг говорити про те, що ми катуємо таких осіб, вчиняємо воєнні злочини щодо них тощо. Російські військовополонені – це, у першу чергу, обмінний фонд, щоб наших українських захисників визволити із ворожого полону, – акцентував Малюська.

Що ж до утримання в росії наших військових, міністр юстиції України зазначив, що умови відрізняються. Відносно декого забезпечується стабільно нейтральне ставлення. До декого ж є випадки застосування і катування, і неналежного утримання. В таких кейсах, за його словами, необхідно реагувати та починати кримінальні провадження за даними фактами.

Нагадаємо, в Україні створено табір для тримання під вартою російських військовополонених, яких не планують обмінювати найближчим часом.

1