У МОН розповіли, за яких умов відбудуться лінійки до 1 вересня

Кожна школа сама обирає формат проведення свята
У МОН розповіли, за яких умов відбудуться лінійки до 1 вересня
Першокласники, школа (Фото: УНІАН)
26 Серпня 2021, 12:35
читать на русском

Міністерство освіти і науки України дозволило проводити свято Першого дзвоника.

Про це повідомив в інтерв'ю Фактам Юрій Кононенко, начальник головного управління середньої та дошкільної освіти МОН.

У нас давним-давно, фактично всі роки незалежності, не було жодних директивних вказівок про обов'язковість лінійки. До неї можна по-різному ставитись. Водночас не варто говорити, що це пережиток минулого. Цього не треба робити. Є школи, де вважають, що це нормально. І коротку лінійку 1 вересня бажано проводити. Проте, у принципі, бути лінійці 1 вересня чи ні — вирішує заклад освіти, - сказав Кононенко.

Він додав, що під час проведення свята, треба враховувати соціальну дистанцію та зрештою аналізувати, чи є в цьому потреба з точки зору епідситуації.

У випадку погіршення епідеміологічної ситуації щодо захворюваності на коронавірус, Кононенко назвав три варіанти розвитку подій:

  • Перший: країна в зеленій зоні, то школи працюватимуть у звичайному режимі.
  • Другий: країна в жовтій чи помаранчевій зоні, то для очної роботи школи, не менше 80% персоналу закладу повинно бути вакцинованими, інакше — дистанційне навчання.
  • Третій: країна в червоній зоні, то школярі йдуть на дистанційне навчання, крім дитсадків та початкової школи.

За його словами, під час карантину діти початкової школи навчатимуться без масок, тоді як старші учні мають одягати маски лише на перервах.

Щодо того, чи мають право батьки заходити до школи, — це вирішує заклад освіти в кожному окремому випадку. Звичайно, за нинішньої ситуації це небажано, - зазначив Кононенко.

Нагадаємо, у новому навчальному році учням потрібно буде пройти медогляд, зокрема школяр повинен мати довідку форми № 086-1/о "Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов'язкового медичного профілактичного огляду" та деяким знадобиться довідка форми № 063/о "Карта профілактичних щеплень".

Читайте також