У МОЗ назвали кількість українців, які не отримали другу дозу вакцини проти COVID-19

Війна вплинула на зниження темпів вакцинації проти коронавірусної хвороби
Важливо
У МОЗ назвали кількість українців, які не отримали другу дозу вакцини проти COVID-19
Вакцинація людей старшого віку Фото: Pexels
28 Червня 2022, 14:41
читать на русском

Станом на 26 червня 689 тисяч українців не отримали другої дози вакцини проти COVID-19, ще більш як 14 мільйонів не зробили бустерне щеплення.

Про це заявив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін,  пишуть "Українські новини".

З об'єктивних причин, викликаних повномасштабним вторгненням Росії, спостерігаємо зменшення темпів вакцинації проти коронавірусної хвороби. Разом з тим останні чотири місяці середня кількість щеплень становить близько чверті мільйона на місяць. Слід зазначити, що ще 689 тисяч українців не завершили базовий курс вакцинації, а більше 14 мільйонів не отримали бустерну дозу, - зазначив Кузін.

За його словами, першу дозу отримали 15,9 млн осіб, завершили базовий курс вакцинації - 15,2 млн українців, бустерне щеплення отримали - 1,4 млн осіб.

Як свідчить статистика, найбільше українці зараз роблять бустерні щеплення. Водночас медична інфраструктура з вакцинації дозволяє робити щеплення всім, хто цього потребує, у безпечних регіонах.

Тільки за минулий тиждень працювали близько 2500 пунктів щеплень і 109 центрів масової вакцинації "Прищеплювали українців 463 мобільні бригади. За цей же період найбільш ефективна робота пунктів щеплень, враховуючи їх кількість та кількість проведених щеплень, спостерігається у Волинській та Тернопільській областях та Києві, - зазначено в повідомленні.

В Україні достатньо вакцин - майже 10 млн, зокрема йдеться про вакцини Cominarty від Pfizer та CoronaVac.

Нагадаємо, що в Україні дозволили одночасно вводити вакцини проти COVID-19 та вакцини проти інших інфекційних хвороб дітям від 12 років та дорослим.

Читайте також

1